Go4Vet

Olemme mukana Go4Vet- strategisten kumppanuuksien hankkeessa

Nuorisokeskus Anjala on hankekumppanina Euroopan Unionin rahoittamassa `Go4Vet” Strategisten kumppanuuksien hankkeessa. Hanketta koordinoi ammatillinen teknillinen oppilaitos,
Zespół Szkół Ponadpodstawowych no 1 in Krotoszyn Puolasta. Puolasta mukana on myös IT- sekä kielivalmennuksiin keskittyvä organisaatio Dobre Kadry Research-Training Centre.

Muut hankekumppanit ovat Larnaka Tourism Board Kyproksella, jonka toimialaa ovat matkailun ja kansainvälisen toiminnan edistäminen Larnakan alueella, sekä voittoa tavoittelematon organisaation,
The Institute of Citizen’s Sustainable Development and Health, joka edistää ihmisten hyvinvointia ja heikommassa asemassa olevien oikeuksia pääosin paikallisesti Piraeusin alueella.

Hankkeen päätavoite on kartoittaa vammaisten opiskelijoiden harjoittelumahdollisuuksia ja pitkän tähtäimen tavoitteena selvittää, kuinka myös kansainväliset harjoittelupaikat Erasmus + ohjelman kautta olisivat paremmin vammaisten opiskelijoiden saavutettavissa. Kaikki hankkeessa mukana olevat organisaatiot isännöivät yhtä tapaamista, jolloin tutustutaan kukin alueen realiteetteihin ja valmiuksiin ottaa vastaan vammaisia opiskelijoita ja harjoittelijoita. Tähän mennessä hankkeessa on järjestetty tapaamiset Puolassa ja Kyproksella. Tammikuussa järjestetään tapaaminen Suomessa. Hankkeessa teemme paikallisella tasolla yhteistyöstä monikulttuurisuuskeskus Saagan kanssa.

Tähän mennessä hankkeen sisällä on tehty kyselyjä kaikkien organisaatioiden toimesta, millaisiksi työelämän edustajat sekä opettajat kullakin alueella kokevat vammaisten opiskelijoiden mahdollisuudet omasta näkökulmastaan.

Hanke alkoi keväällä 2023 ja jatkuu vuoden 2024 loppuun saakka.