Nostetta perhearkeen

perheleirihanke 2024-2025

Mikä hanke? 

Kaksivuotisen perheleirihankkeen tavoitteena on luoda uusi perheleirimalli Kymenlaakson hyvinvointialueen alueelle. Tarkoituksena on luoda toimintamalli, joka jää käyttöön myös hankkeen loputtua. Hankkeen aikana järjestetään neljä erillistä leirikokonaisuutta. 

Hankkeen keskiössä ovat lapset ja nuoret ja heidän hyvinvointinsa, jota perheleirimallissa edistetään tukemalla koko perheen hyvinvointia. Leirillä yhdessä perheen kesken oleminen ja tekeminen luo positiivisia kokemuksia koko perheelle ja tukee perheen sisäistä vuorovaikutusta. Leirin aikataulun mukaan toimiminen edistää luonnollisella tavalla tervettä uni- ja ruokailurytmiä. 

Kenelle? 

Perheleirit on tarkoitettu tukea tarvitseville perheille Kymenlaakson hyvinvointialueen alueelta. Leirit toteutetaan yhteistyössä lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskentelevien yhteistyötahojen kanssa ja leirit ovat osa yhteistyötahojen perheille järjestämiä tukitoimia. Leirille osallistujilta odotetaan ikätasonsa mukaista selviämistä arjen toiminnoista sekä osallistumista aktiviteetteihin ja sosiaalisiin tilanteisiin. 

Miten leirille? 

Yhteistyötahojen työntekijät kutsuvat perheet leirille. Kun perhe on sitoutunut osallistumaan leirille, he osallistuvat leirin ennakkotapaamiseen, jossa tutustutaan muihin leirille tuleviin perheisiin ja Ankkapurhan ohjaajiin. Leirin tavoitteet suunnitellaan yhdessä leirin osallistujien tarpeiden mukaan. Leirikokonaisuuteen kuuluu ennakkotapaamisen lisäksi kaksi perjantai-illasta sunnuntaipäivään kestävää kahden yön leiriä. Leirille osallistuminen on maksutonta. Matkat Ankkapurhaan jokainen perhe kustantaa itse. 

Millainen leiri on? 

Perheleiri Nuorisokeskus Ankkapurhassa on perheen yhteinen hengähdyshetki turvallisessa ja luonnonläheisessä kartano- ja joenrantamiljöössä.  Yhdelle leirille mahtuu 4-6 perhettä. Leirien aikana rakennetaan tavoitteiden mukaan perheen jaksamista, voimavaroja ja arkea tukevia toimintamalleja.  


Perheleirillä yövytään nuorisokeskuksen majoitustiloissa ja ruokaillaan leirin aikataulun mukaisesti ravintola Ankkapurhassa. Suunnitellun ohjelman mukaan joku aterioista voidaan nauttia myös esimerkiksi Ankkapurhan omalla kodalla, Känkkärän luontopolun laavulla tai vaikka ihan metsässä.  Perheleiriä luotsaavat Ankkapurhan ammattitaitoiset ohjaajat, jotka myös ohjaavat leirille valittuja aktiviteettejä. Lisäksi yhteistyötahojen työntekijät käyvät pitämässä leirillä esimerkiksi keskustelutuokioita tai työpajoja. Ohjattujen ohjelmien lisäksi leirillä on myös vapaa-aikaa, jota voi viettää oman ja muiden leirille osallistuvien perheiden kanssa vaikkapa makkaranpaiston, saunomisen, frisbeegolfin tai kalastuksen merkeissä. 

Majoitus ja tilat

Ankkapurhan virtuaaliesittelystä löydät kuvia majoitustiloista sekä muista leirin aikana käytössä olevista tiloista.