Tulossa leirille

Tervetuloa mukaan leirille Anjalaan! Tältä sivulta löydät lisätietoja Nuorisokeskus Anjalasta ja lähiympäristöstä.

Majoittuminen huoneistoissa

Nuorisokeskus Anjalassa majoitutaan 12-16 hengen huoneistoissa, joissa on 3-5 henkilön huoneita. Majoitustiloissa on pääsääntöisesti neljä makuuhuonetta sekä yhteinen oleskelutila, minikeittiö sekä yhteiset suihku- ja wc-tilat.

Varaamme ryhmille majoitustilaa henkilömäärän ja tyttö-/poikajakauman mukaan. Leirin lähestyessä lähetämme ryhmille huonejakolomakkeen, jonka avulla majoitusta ja huonejakoja voi miettiä jo ennakkoon. Ryhmän omat ohjaajat ja muut valvojat majoittuvat samoissa majoitustiloissa leiriläisten kanssa. Suosituksemme on, että jokaisessa ryhmän käytössä olevassa soluhuoneistossa on yksi aikuinen valvojana. Huonejaot ovat ryhmien itse päätettävissä majoituspaikkojen puitteissa.

Majoitustilat ovat asiakkaan käytettävissä tulopäivästä klo 14.00 alkaen, lähtöpäivään klo 9.00 asti. Mikäli tilat ovat olleet edellisen yön tyhjinä, on ne mahdollista ottaa käyttöön jo aikaisemmin.
Majoittuminen omin liinavaattein (liinavaatteet ja pyyhe vuokrattavissa keskukselta lisämaksusta).

Valvonta ja vastuut

Keskuksella ei ole omaa yövalvontaa. Ryhmän vastuuohjaaja vastaa yhdessä muiden ryhmän valvojien kanssa ryhmän valvonnasta myös yöaikaan. Jokainen huoneessa majoittuva vastaa yhdessä huonekavereidensa kanssa huoneiden kunnosta. Huoneet tarkastetaan leirin päätteeksi. Kadonneesta avaimesta perimme 50 €. 

Ohjelma ja ohjaajat

Leirille on mahdollista varata ennakkoon ohjattuja aktiviteetteja nuorisokeskukselta. Ohjattua ohjelmaa on pääsääntöisesti kello 9 ja 17 välillä. Myös iltaisin on mahdollisuus ohjattuun ohjelmaan sopimuksen mukaan. Pyydä tarjous ohjelmista: nuorisokeskusanjala@ankkapurha.fi. Ohjelmatarjontaan voit tutustua myös aktiviteetit-sivulla.

Nuorisokeskuksen ohjaajat huolehtivat ohjelmien varsinaisesta toteuttamisesta. Ryhmän omat ohjaajat osallistuvat ryhmänsä mukana ohjelmiin tarkkaillen ja kannustaen sekä pyrkien osaltaan huolehtimaan ryhmänsä sujuvasta toiminnasta ja järjestyksestä. Ohjelmien kesto riippuu ryhmän koosta, säätilasta ja muista ohjelman toteutukseen vaikuttavista asioista. Monet ohjelmat on sovellettavissa myös erityisryhmille.

Vapaa-aika

Vapaa-ajalla käytettävissä on ulkopelivälineitä sekä ulkopeliareena. Areenalla voi pelata esimerkiksi sählyä, koripalloa, lentopalloa ja jalkapalloa. Lisäksi meiltä löytyy välineitä muun muassa mölkyn, petankin ja sulkapallon pelaamiseen. Piha-alueella on suuri shakkilauta nappuloineen, kiipeilyteline ja pihakeinut. Lisäksi ryhmien käytössä on liikuntasali ennakkovarauksesta. Ankkapurhassa on myös 20-väylän frisbeegolf-rata, jolla voi pelata omatoimisesti. Pelata voi omin välinein tai lainata nuorisokeskuksen välineitä. Ankkapurhan alueella on lisäksi kuusi mobiiliopastus­reittiä, joita voi selata lataamalla ilmaisen Nomadi-sovelluksen sovelluskaupasta. Reitit ovat Kartanon tarinat, Kymijoki, Alvar Aalto Inkeroisissa, Kustaan sodan tarinat, Joulun salaisuus sekä Ankkapurhan retkiopas. Reitit löytyvät myös osoitteesta www.citynomadi.com.

Ankkapurhan alue

Ankkapurha on kaikille avoin alue, joten pihapiirissä tapaa myös lenkkeilijöitä, koiranulkoiluttajia ja satunnaisia turisteja. Kohtelias käytös puolin ja toisin on suotavaa, samoin liikennesääntöjen noudattaminen. Huomioithan, että Nuorisokeskus Anjalan alue on savuton.

Esteettömyys

Tilat

Nuorisokeskus Anjalan päärakennus, kivinavetta, on esteetön tila. Rakennukseen on luiska, leveät kulkuväylät, inva-wc sekä hissi yläkerran liikuntasaliin ja kokoustilaan. Yksi majoitustiloista, Kuusela, on esteetön. Lisäksi askartelutila Katariina on esteetön. Takkahuone- ja saunarakennukseen on esteetön kulku ja rakennuksessa on inva-wc. Takkahuoneeseen on esteetön kulku, mutta saunat eivät ole esteettömät. Monissa rakennuksissa (Regina-koulu, Matilda, Makasiinikahvila ja majoitustilat) on muutamia portaita ja kapeita oviaukkoja sekä kynnyksiä. Anjalan kartanoon on viisi porrasta, ei kaidetta, lisäksi kartanon yläkertaan on vain portaat. Majoitustiloista Mäntylä, Raitala ja Haapala sijaitsevat rinteessä tai rinteen päällä. Raitalaan on kaksi kulkua, portaita pitkin tai hieman kiertäen hiekkatietä pitkin.

Nuorisokeskuksen kota on mäen päällä majoitusrakennusten vieressä. Kodalle on jyrkähkö, levä kävelytie, jonka pinta on karkeaa soraa. Toinen kulku kodalle on loivempi mutta pidempi hiekkatie. Kodalla on korkea kynnys ja kapea oviaukko. Kodan pihassa olevan nuotiopaikan ympärillä on hyvin tilaa. Kodan piha on karkeaa soraa.

Piha ja lähiympäristö

Nuorisokeskuksen pihapiiri on melko tasainen. Välimatkat ovat lyhyitä, majoitustiloista on ruokasaliin matkaa korkeintaan 150 m. Päärakennuksesta kivinavetalta saunalle on matkaa noin 250 m. Kulkuväylät Ankkapurhassa ovat asvalttia, kivituhkaa ja hiekkatietä. Lisäksi Anjalan kartanon puistossa on kapeampia polkuja, joissa on rinteitä. Puistossa on puutarha-alue, jossa on grilli, pöytiä ja penkkejä. Grillin ympärillä on hyvin tilaa ja alue on tasainen, pinta on kivituhkaa.

Läheisellä metsäalueella on sekä hiekkatietä ja leveitä polkuja että haastavia, kapeita polkuja. Känkkärän luonnonsuojelualueella, noin 1 km:n päässä pihapiiristä, on Kymijoen rannassa laavu. Laavulle on esteetön, loivarinteinen polku kaiteineen. Polun pituus on noin 300 m. Laavun lähistölleä on inva-wc. Laavulle pääsee hiekkateitä pitkin.

Lisätietoja esteettömyydestä voi kysyä toimistoltamme: nuorisokeskusanjala@ankkapurha.fi ja puhelin 020 611 6201.

Ravintola ja kioski

Ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti nuorisokeskuksen ravintolassa. Saavuttaessa ruokailuun ensimmäistä kertaa ryhmän ohjaajan on hyvä varmistaa yhteistyössä keittiöhenkilökunnan kanssa, että erityisruokavaliota noudattava leiriläinen tietää, mistä linjastosta hän saa oman ateriansa. Keittiömme huomioi etukäteen ilmoitetut ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot.

Ravintolamme yhteydessä toimii pieni kioski, josta voi ostaa päivällisen yhteydessä pientä naposteltavaa. Lähimmät kaupat ovat noin kilometrin päässä Anjalan kylässä. Kesäaikaan (toukokuun puolivälistä/kesäkuun alusta elokuun loppuun) pihapiirissämme toimii myös kesäkahvila.

Saunominen ja uiminen

Saunarakennuksessamme on takkahuone sekä erilliset pukuhuoneet ja saunatilat tytöille ja pojille. Nuorisokeskuksen saunalla ei ole uintimahdollisuutta.

Apteekki ja terveysasema

Lähin apteekki on 4 km:n päässä Inkeroisten taajamassa. Jos tarvitaan lääkäriä, keskuksen henkilökunta auttaa käytännön järjestelyissä. Terveysasemien tiedot löytyvät myös majoitustiloista. Terveyskeskuspäivystys toimii noin 30 km:n päässä.

Laskutus

Leiri laskutetaan aina jälkikäteen. Laskutuskanavina verkkolasku, sähköposti tai posti.