Nuorisokeskus Anjalan 20-vuotisjuhlan taidenäyttely ”Minä olen tässä”

Ajankohta:  22.06.2020 klo 11:00 - 31.08.2020 20:00

Nuorisokeskus Anjala on perustettu vuonna 2000. Juhlavuoden kunniaksi on Makasiinikahvilaan koottu taidenäyttely lasten ja nuorten tekemistä töistä. Lukuvuonna 2019–2020 Nuorisokeskus Anjalassa vierailleilla leirikouluilla sekä Nuotta -valmennuksiin osallistuvilla nuorilla oli mahdollisuus osallistua yhteisötaideprojektiin. Taideprojektin vetäjänä ja näyttelyn kokoajana on toiminut TaM, nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja Milja Järvensivu Nuorisokeskus Anjalasta.

Näyttelyn nimi ”Minä olen tässä” kertoo niistä ajatuksista ja merkityksistä, mitä nuorilla on mielessä täällä meillä käydessään. Nuorisokeskus Anjalassa tärkeätä on se, että jokainen nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään rohkaisevalla tavalla. Projektin kautta nuoret jättävät jonkin pienen konkreettisen jäljen itsestään ja hetkestään nuorisokeskuksella. Näistä jäljistä ja hetkistä, nuorten teoksista, on koottu näyttelykokonaisuus.

Näyttelyteosten materiaalit ja tekniikat ovat erilaisia; mukana on mm. akryylivärit, savityöt, betonityöt ja sanataide. Projekti on elänyt ja kehittynyt vuoden aikana. Nuorten työpajat on toteutettu vierailun tai leirin ohjelmien yhteydessä. Esimerkiksi sanataidetyöpajassa kerättiin sanoja ja viestejä, jotka kuvaavat leirikoulua ja sen merkitystä. Yhteisöllisen taideprojektin näyttely on tekijöidensä näköinen: värikäs, harmaa, iloinen, vakava, vauhdikas, hiljainen, moniulotteinen, pohtiva, suorasukainen.