Matkailun kehittämistä EU/Leader-hankkeen kautta

Anjalan kartanon uusi aika -kehittämishankkeen tavoitteena on kehittää Anjalan kartanosta yhteisöllinen kulttuuriperintömatkailukohde ja monipuolinen tapahtuma-alue. Pohjois-Kymen Kasvu ry toimii yleishyödyllisen hankkeen rahoittajana. Hankkeen toiminta-aika on 1.4.2018-30.4.2020.

Kulttuuriperintö on tärkeä osa paikallista elämää ja asukkaiden viihtyvyyden ja paikkaan kiinnittymisen kokemusta. Kulttuuriperintö on myös tärkeä osa kotimaista ja kansainvälistä matkailua. Anjalan kartanossa kehitetään ja testataan kulttuuriperintöön liittyviä toiminnallisia matkailutuotteita, kuten virtuaalisovellusta, kummituskävelyitä, kartanon näyttelytoimintaa sekä kesän 2019 asuntomessujen ohjelmapalveluita. Lisäksi parannetaan eri toimijoiden mahdollisuuksia järjestää alueella tapahtumia. Yhtenä tavoitteena on tehdä säännöllisesti kävijäkartoitusta alueella vierailevista matkailijoista ja kerätä palautetta.

Hankkeen tulevista tapahtumista saa parhaiten tietoa seuraamalla Ankkapurha -nettisivuja ja sosiaalista mediaa.Hanketta koskevissa asioissa voi olla yhteydessä Noora Mäkirantaan p. 040 358 4507 tai etunimi.sukunimi(a)ankkapurha.fi.