Luovuus lähtee rohkeudesta

Anjalankosken Taideseura ry. juhlistaa 40-vuotista taivalta juhlanäyttelyllä. Juhlavuoden kunniaksi seura esittäytyy näyttelyssä Anjalan kartanossa.  

”Esillä on teoksia seuran alkuvuosilta sekä myös aivan uusia töitä,”, toteaa seuran puheenjohtaja Jarmo Liikkanen. Ripustusta tehtäessä todettiin, että esillä on aivan eri teoksia kuin viime vuonna, jolloin seuralla oli myös näyttely Anjalan kartanossa. Taideseura on aktiivinen yhdistys. Yhdistyksessä on mukana edelleen jäseniä seuran perustamisen ajoilta, mutta seuraan liittyy hyvin myös uusia jäseniä. 

Näyttelyn teemana on ajatus ”…luovuus lähtee rohkeudesta”. Esillä on 82 taulua sekä keramiikkaveistoksia 16 eri taiteilijalta. Mukana on öljy-, akryyli-, posliinimaalauksia, akvarelleja, pastellitöitä sekä alkoholimustetöitä. Lisäksi on esillä kursseilla tehtyjä harjoitustöitä. Vanhimmat teokset ovat 1980-luvun alusta. Näyttely on myös myyntinäyttely, eli osa teoksista on myytävänä.

Anjalan kartano on avoinna yleisölle 5.7.-2.8. joka päivä kello 12-18. Kartanoon on vapaa pääsy. Kartanossa on Taideseuran näyttelyn lisäksi esillä kartanon historiasta kertovia näyttelyitä sekä virtuaalihahmoja ja -esineitä. Kartanon julkisivumaalaus ja ikkunaremontti valmistuu heinäkuun aikana.