Kuka Ankkapurhassa kummittelee? Koko perheen rastiseikkailu 30.8.2023 klo 19-21

Keskiviikkona 30.8.2023 klo 19-21 järjestetään Ankkapurhan teollisuusmuseon ja kulttuuripuiston alueella koko perheen tapahtuma, jossa lapset pääsevät rastiseikkailun muodossa ratkomaan jännittävää kummitusmysteeriä. Tapahtuma on maksuton ja sen järjestävät yhteistyössä Stora Enso Anjalankosken tehtaat, Ankkapurhan kulttuurisäätiö, Nuorisokeskus Anjala ja Kouvolan matkailuoppaat.  

Kummalliset tapahtumat ovat viime aikoina piinanneet Ankkapurhan aluetta joen molemmin puolin.Teollisuusmuseolla vanhan, jo vuonna 1978 pysäytetyn kartonkikoneen on kuultu heränneen yöllä henkiin ja valojenkin on nähty siellä vilkkuvan. Kuka kumma museolla oikein konetta käyttää ja kummittelee, ja mitä hän mahtaa olla vailla?

Onko kyseessä Regina-koulun vanha oppilas vai opettaja, jotka ovat jääneet entiseen opinahjoonsa kummittelemaan? Vai kulttuuripuiston puutarhan labyrintissä majaileva Kustaa kolmannen haamu, joka on palannut alueelle lohia kalastelemaan? Vai kenties Anjalan kartanon puutarhan kummitus? Siinä on lapsille mysteeri selvitettäväksi!

Mysteeriä ratkotaan rastireitin muodossa, jonka varrella lapset selvittävät jännittäviä tehtäviä saaden aina vinkin seuraavasta etapista. Rasteja on kaikkiaan neljä, ja niiden kiertämiseen menee noin tunti. Reitti alkaa teollisuusmuseolta, jossa lapset saavat kummituspassin ja lähtöleiman.

”Tapahtuman idea taisi lähteä siitä, että halusimme tehdä Ankkapurhan aluetta yhdessä tunnetummaksi muun muassa lapsiperheiden keskuudessa. Mietimme, että pimenevä elokuun ilta, alueen värikäs historia ja turvallisen jännittävät puitteet suorastaan huusivat kummitustapahtumaa. Halusimme myös tarjota ilmaisen tapahtuman luomaan koko kylälle iloa ja yhteneväisyyden tunnetta”, kertovat Ankkapurhan kulttuurisäätiön viestintä- ja tapahtumakoordinaattori Eveliina Seppälä ja Anjalankosken tehtaiden viestintäpäällikkö Johanna Harju.

Tapahtuma alkaa klo 19 teollisuusmuseolta (Kuitutie 2, Inkeroinen) ja päättyy patosillan toiselle puolelle Ankkapurhan kulttuuripuistoon (Ankkapurhantie 11, Anjala). Reitin kulkiessa pääosin ulkona, on hyvä varustautua lämpimästi ja säänmukaisesti.

Makasiinikahvila on avoinna tapahtuman aikana klo 21.30 asti.

Tervetuloa!